try je

Klik anak burung yang paling bising ni.. Churp.. Churp...

BARANG BAIK DI CHURP-CHURP!!

KLIK dan BAGITAU MISSZ!!

P/s: KLIK je dan iklan akan keluar di window baru.. tak jejaskan window yang sedang anda buka!!


Saturday, April 2, 2011

Bunga-bunga di GARDEN rumah MiSsZ (Episod 1)

Assalamualaikum semua...

Ada orang tanya kat blog MiSsZ, MiSsZ suka bunga ker? Hehe.. jawapannyer, suka sangat2.. sebab tu la nama blog MiSsZ ni MiSsZ GaRdEN!! MiSsZ suka sangat hidup dalam garden.. Realitinyer, MiSsZ memang membesar dalam taman.. My Mom memang suka sangat tanam bunga, sayur2an and buah2an.. Jom tengok bunga2 yang ada kat GarDen rumah MiSsZ.. Ni baru episod 1.. ada lagi sambungannya..



1. Bunga ros merah jenis besar (wangi)

2. Bunga ros pink jenis kecil (wangi)

3. Orkid apa y er namanyer.. MiSsZ panggil orkid co, sebab co missz yg bagi orkid ni..kalu de yg tau nama orkid ni tolong bagitau kat ruangan komen yer..

Bunga yg seterusnya missz tak tau la namanyer.. kalau anda tau, bgtau kat ruangan komen, bunga no bape, and ape nama bunga tu... tolong yer.. tq2!! Nanti missz akan update nama2 bunga yg anda dah bgtau namanyer tu.. hehe..Nama anda pun missz update sebagai sumber nama bunga tu.. hhehehe..

4. Bunga??

5. Update: Bunga Yesterday, Today & Tomorrow (Nama saintifik: Brunsfelsia calycina)
Bunga ni bau wangi sangat waktu malam.. Dulu kami tak tau, tetibe je waktu malam ada bau wangi.. seram gak.. tapi bila dah tau, takde la rasa pape.. hehe.. ada dua warna bunga ni, ungu dan putih...


6. Bunga???

7. Bunga???

8. Update: Bunga sepuluh pagi (sumber: Lelord)
Sesiapa jumpa nama biasa or saintifik pokok ni bagitau MISsZ gak!!!

9. Update: (Nama saintifik: Tecomaria cupensis)
Kalau ada sesiapa tau nama biasa pokok bunga ni, bagitau MiSsZ ye..

10. Bunga???

hehe.. ni adalah episod 1 jer.. nak tengok kesemuanya?? ni version bunga je.. belum masuk keladi, kaktus, asam batu, jenis daun, sayur-sayuran, buah-buahan...tungguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

Update: Episod 2

10 comments:

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

wah..byknye bunga kat umah missz..~

AkieZecky said... Best Blogger Tips

woww.... saya suka tengok jer.. tanam x idup kot pokok2 tu.. huhu

meowww cat said... Best Blogger Tips

bestnyer ade taman kat umah...
mesti pas release tension bile layan bunga2 kan??

Lelord said... Best Blogger Tips

hheeheh yg no.8 tu pokok sepuluh pagi, pasal bunga tu akan kembang smpai kul 10 jek

pzah said... Best Blogger Tips

ni bunga kat rumah misz ke? banyaknya

AkieZecky said... Best Blogger Tips

Nak bunga rose purpel boleh??

cik muny said... Best Blogger Tips

rajin nye mis..cik dok kat area taman perumahan..tanah terhad nk tanam bunga

noraizah mohd said said... Best Blogger Tips

No 8 tu sejenis penutup bumi..
Kalu xsilap namanya aracis pintoi...:)

noraizah mohd said said... Best Blogger Tips

No.6..yg merah putih tu cntik di tnm ats pergola..sejenis pokok yg menjalar..
tempatan panggil bunga akar dani..
Ada juga org penggil bunga randana randani..

noraizah mohd said said... Best Blogger Tips

No 10 tu bunga alamanda ke misz?
@ black panda?