try je

Klik anak burung yang paling bising ni.. Churp.. Churp...

BARANG BAIK DI CHURP-CHURP!!

KLIK dan BAGITAU MISSZ!!

P/s: KLIK je dan iklan akan keluar di window baru.. tak jejaskan window yang sedang anda buka!!


Sunday, March 6, 2011

Era di hatiku...

Sambungan dari cerita hal stesen radio dalam en3 MiSsZ yang lau, mai kita kongsi cerita tentang stesen radio kesayangan MiSsZ ni...



ERA FM ni guna tagline apa?? Penting tak sesuatu tagline ni dalam stesen radio? Jawapannya penting! Era guna tagline... "Kini Hanya Memainkan Muzik Hit Yang Terbaik". Sebab tu dia jadi best, sebab dendangkan lagu yang best jer.. hehe...


Anda ni suka dengar ERA je, tapi tahu tak sejarah di sebalik stesen radio ni? ERA FM ni bermula secara rasminya pada 1 Ogos 1998. Masih ingat tak lagi anda pada lagu HIJAU?? Ala, yang Zainal Abidin nyanyi tu.. Itulah lagu pertama yang diputarkan kat ERA.

Kalau dulu, penyampai radinya MiSsZ memang suka sangat2.. tapi banyak dah tukar-tukar stesen radio.. Jom imbau kenangan penyampai radio ERA suatu masa dulu..
• Halim Othman
• Linda Onn
• Kieran
• Seelan Paul
• Fara Fauzana
• Zizi (ni MiSsZ tak tahu.. )
• Khairil Rashid
• nila kurnia

Yang baru ni, ada yang kurang MiSsZ suka.. tapi yg geng ngan pak NIL memang BEST la...

• Aznil Nawawi
• Ray
• Haniff
• Dina
• Reza Mohamed
• Adi Faslha
• Rizal
• Ira
• Syarifah Nurdina Almashoor

Tiga yang teratas tu paling best la dalam meriuhkan pagi ERA..



Kenapa ERA BEST?? Sebab program dia (pada pendapat MiSsZ la..)
Antara program yang paling best ialah Riuh pagi ERA.. Ni dari 6 – 10 pagi (Isnin-jumaat)... ada segmen Can I help You? Seronoknya dengar orang terkena, tapi kalu kena kat batang hidung sendrik... malu beb.. heheh.. MiSsZ suka sangat ada yg satu kali tu tiket kapal terbang orang tu dicanselkan.. Gelabah betui mamat tu. MiSsZ tunggu ulangannya, tak dapat2 la dengar.. huhuhu.. kalau anda nak try layan, tunggu kul 7.05 & 8.40 pagi (isnin- jumaat jer).. sure melekat punyer.. Segmen baru ni pon best, CAYANG dia.. Kalu adik tu petah bercakap, memang syok layan tu.. klo ade depan mata, memang nak cubit2 je pipi dia.. Anda leh dengar kul 8.05 & 9.50 pagi (setiap hari kecuali sabtu & ahad)..Kalau anda ada anak yang petah bercakap, masukkan je dalam segmen ni.. glamour nanti you..manalah tau, kot rezeki murah, dapat tawaran jadi penyampai radio jugak lepas ni.. anda isi je ruangan kat SINI yer.. Tapi pastikan umur anak bawah 6 tahun ye.. Kalau ada anak anda yang berjaya masuk, bagitau MiSsZ yer, MiSsZ upload kat blog MiSsZ nanti..mesti comei sangat!

Kalau dah letih melayan kerenah dan celoteh 3 sahabat ni, kita layan lak lagu2 best dari kol 10 pagi sampai 1 petang kat segmen Muzik Hit bertubi-tubi ERA.. Sambil layan radio, baca and komen la kat entry MiSsZ yer.. heheh..
Petang ERA pon leh layan gak.. kul 4-8 malam, anda layan celoteh adi ngan reza.. Diorang pasang lagu best-best gak.. Halwa telinga..

Malam 8-10 pm leh layan Carta 20G ERA! Anda nak undi kat fb pon boleh.. MiSsZ tak pernah undi.. Rindu pada kengkawan lama tak?? Bagi jer ucapan kat diorang, diorang mesti dengar era gak.. Segmen ni best gak, tapi MiSsZ tak pernah sesiapa tujukan ucapan pon.. huhuhu.. Segmen ni la yang MiSsZ maksudkan..@FrenzERA. Kol 11 malam sehingga 12 tengah malam, anda leh dengarkanlah ucapan anda tu.. macammana nak bagi ucapan? Senang jer.. Klik kat SINI! Tapi korang kena ada akaun fb la.. Bagi r ucapan kat MiSsZ.. hehe..muka tak malu ek.. klu bagi inform la dulu, leh MiSsZ dengar live.. jarang dah dengar radio malam sekarang..

Sabtu lak anda leh layan Carta Hit era 40. Kul 12 – 4 petang. Andai kata anda pi jejalan lak hari sabtu, dah terlepas lak segmen ni, anda tak payah nak sedih2.. huhuhu.. dengar je ulangannya pukul 8pg-12 tghri ahad..

Kalau anda peminat lagu2 korea, jepun atau taiwan, atau indonesia.. jangan lepaskan peluang dengar segmen ni (Carta A-Pop).. Student memang suka layan drama korea.. Hari Sabtu, melekatla anda kat radio era kul 11 pagi yer.. Kalau bz waktu pagi, ulangan ada kul 10 malam..

Ni la antara program2 yang leh layan kat era.. anda mungkin minat program lain.. MissZ tak citer semua tau.. Tapi betul ker jadi penyampai radio ni gaji tinggi?? Patutla Linda Onn leh beli rumah juta-juta..wah, jelesnya.. Pak Nil??? Duit juta-juta dalam bank yer..

Macam yang MiSsZ citer dalam entry sebelum ni, MiSsZ suka fara fauzana.. hehe.. walaupun dia bukan kat era.. tapi miSsZ utamakan program yang best.. So kalau era nak jadi rangking utama MiSsZ, kena mantopkan program yer...

Anda macammana? Apa yang anda paling suka ngan era?? Kongsikan dengan MiSsZ..JOM kita BINCANGKAN...

35 comments:

cik lola said... Best Blogger Tips

minat zaman era dgn dj2 dlu..mmg world

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@cik lola

Betui3x (edisi upin ipin)...dj dulu memang mantap.. tapi otai2 ni dah pindah ke stesen radio lain... huhu.. tu peminat pon dah banyak bercabang..

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

syu jrg dgr radio..
heeh~

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

nak kaya apa2 keje pun bole jd kaya...
sume ada rezeki masing2...

rajin ke dgr radio era ni??
xde masa la nk dngr..
kt ofis haram xde hiburan,hehe

cik lola said... Best Blogger Tips

yayyy..cik peminat rdio era..dulu lyn hot..tp ati lbh trpaut srta terguda kat era

aiman said... Best Blogger Tips

era pon layan jugak....... memang buat kita ketawa sekali dgr celoteh dorang..:)

xcyber said... Best Blogger Tips

am suka dengar segmen pagi bersama era..
tp skrg dah sunyi segmen tu sejak Allahyarham Din Beramboi dah x de

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

dj2 era yang skang cam xbest jer...

xcyber said... Best Blogger Tips

Izzudin
ehh best la..ade aznil lagi kan
tp ape pun hot fm no .1

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

aznil best klu die jd pengacara tv jer...
mmng terror abis la die...

cik lola said... Best Blogger Tips

@izzudin : sb 2 kot af kali ni astro ambik blik pak nil kot..nk naik kan rating depa

cik lola said... Best Blogger Tips

@xcyber : err..klau x silap skrg ni sinar fm mendominasi carta radio plg pplr..x tau btol ke x

xcyber said... Best Blogger Tips

sinar?? eeeiiiuuuu
x minat dgn muzik retro yg mnyakitkan telinga..

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

retro la baru layan...

=)

xcyber said... Best Blogger Tips

izzudin : retro?? adoii.. jazz + r&b la

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin

Xde hiburan?? blog je la hiburannya ,iya??hehe...

Pak Nil kalau kat radio pon best per.. tambah2 kalau dia layan budak2.. suka sangat.. idea dia bersih jer.. tak macam setengah orang, nak buat lawak, kena wat lawak kotor..

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@cik lola

Yeeeah cik lola.. hidup ERA!!!

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@aiman

Aiman paling suka radio mana yer??

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@xcyber

Segmen Can I Help U and cayang dia tu best apa!! Am kena dengar nie..

cik lola said... Best Blogger Tips

cik sume genre lyn..asalkan x mnyakitkan taik telinga

cik lola said... Best Blogger Tips

@misz : btol2...pak nil nmpk sngt natural pelawak...x yah gdh2 nk guna otak2 kuning

cik lola said... Best Blogger Tips

@izzudin : sinar best lyn malam2..menusuk kalbu oo lgu2 die

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

cik lola >> hehe...komfem mimpi g dating je tiap2 malam ni...

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

xcyber >> abis ilang ngantuk nnt layan r&b tu...hehe

pzah said... Best Blogger Tips

dulu suka dengar era..skrg dah jrg nak dgr radio. bkn jrg.. x dgr langsung kot.wakakaka

cik lola said... Best Blogger Tips

@izzudin : kludating dgn datin B je xpe...klau dgn yg len , heppppp!!

cik lola said... Best Blogger Tips

@pzah : awat..rugi la..best ooo

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: hehe.. kalau dlm kereta je la dgr radio.kalau x dlm kereta mmg x dgr radio langsung :)

cik lola said... Best Blogger Tips

@pzah : ok jugak 2..jgn x dngr lngsung.t blh jd bosan yg mlmpau

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: hehe..xda la bosan yg melampau kalau x dgr radio.. hehe :)

pzah said... Best Blogger Tips

syuhada: hehe..sama la kita jrg dgr radio :)

cik lola said... Best Blogger Tips

tp klau bg cik mmg x complete idop rse nye x dengar radio

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: agaknya cik lola hidup dr kecik dgr radio kot.. hehe

cik lola said... Best Blogger Tips

mak cik ngidam telan radio kot..hoho

pzah said... Best Blogger Tips

hahaha.. errr.. telan radio? hahaha.. kemungkinan jgk tu.hahaha