try je

Klik anak burung yang paling bising ni.. Churp.. Churp...

BARANG BAIK DI CHURP-CHURP!!

KLIK dan BAGITAU MISSZ!!

P/s: KLIK je dan iklan akan keluar di window baru.. tak jejaskan window yang sedang anda buka!!


Saturday, March 12, 2011

JUALAN HEBAT.. yang penting: HALAL

Mali! Mali! Mulah! Mulah!1 barang 1 linggit,2 barang 2 linggit! Hehe......MiSsZ ada pengunguman nak dibuat. Mulai hari ni MiSsZ nak jadi penjual lak. Harap-harap kengkawan semua leh support perniagaan MiSsZ ni. Barang-barangnya terbaik dari ladang yer....MiSsZ jual barang-barang yang berkhasiat sahaja, supaya kengkawan MiSsZ ni sentiasa sihat walafiat.Dan yang paling utama, produk-produk yang MiSsZ nak jual ni mengutamakan kehalalan ingredientsnye. Jadi produk ini anda boleh gunakan tanpa was-was macam moto “Zaitun” tu.



Produk –produk MiSsZ ni bukanlah 1 linggit cam intro MiSsZ tadi. Hehe... Tapi harganya adalah berpatutan. Lagipun harganya dah termasuk kos penghantaran. Jadi, anda hanya perlu sediakan duit seperti yang tertera kat produk tu sahaja. Ini MiSsZ senaraikan data-data tentang produk-produk ni.

JUS KURMA MINDA


Harga : RM20.00

Khasiat Produk :
• Meningkatkan kekuatan hafalan.
• Dapat menghilangkan rasa keletihan dan mengantuk.
• Membantu meningkatkan tenaga dan kekuatan badan melawan penyakit
• Memelihara kesihatan tubuh badan dan kecantikan.
• Satu pemakanan yang sesuai bagi ibu yang mengandung.
• Mengelak daripada cacing perosak dalam perut.
• Kaya dengan protin, serat, vitamin A dan C, zat mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium
• Membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang
• Mempertingkatkan sistem imunisasi badan.

Sajian:

2 sachet sehari.
Terus diminum/Boleh dicampur dengan air

Ini memang sesuai untuk ibu bapa penyayang, yang inginkan kemajuan anak-anak..
JUS HAWA

Harga : RM20.00

Khasiat Produk :
• Membantu menghilangkan masalah senggugut, keputihan dan kitaran haid yang tidak teratur
• Dapat meningkatkan tahap seksual wanita
• Melancarkan perjalanan darah
• Memejalkan payudara dan pinggul
• Menguatkan sistem peranakan, melambatkan proses monopous dan awet muda
• Memelihara dan mengetatkan tisu faraj
• Menyembuhkan luka-luka dalaman
• Melicin dan memelihara kecantikan kulit
• Melegakan masalah asma dan masalah pernafasan
• Meningkatkan tahap imunisasi badan melawan penyakit

Bagi wanita yang telah berkahwin, amalkanlah, InsyaAllah...

MINUMAN RAJA HERBA

Harga : RM35.00

Khasiat Produk:
• Memberi tenaga luaran dan dalaman.
• Melancarkan perjalanan darah.
• Membuang toksik/racun melalui perkumuhan.
• Seimbangkan gula dan garam dalam darah.
• Sesuai sebagai minuman kesihatan tambahan.
• Untuk pesakit kencing manis, darah tinggi, gout, buasir, asma, batu karang, migrain dan lain-lain masalah kesihatan.

Dos pengambilan:
Bancuh 1 sudu besar campur 1 cawan air (2 x sehari).

Ini antara produk yang paling laris. Memang ramai yang dah cuba dan kata berkesan. Orang kampung MiSsZ yang sakit buasir pun dah cuba.. Alhamdulillah, dia dah makin pulih.. Ada banyak testimonial tentang keberkesanan ubat ni.. ada masa nanti MiSsZ update... ini MiSsZ galakkan anda beli untuk ibu bapa anda supaya mereka kekal sihat, InsyaAllah...Kalau kita jauh di perantauan, memang susah nak jaga ibu bapa, kalau kita bekalkan mereka dengan Raja Herba ni, dikira menjaga dari jauh gak.. tapi kena ingatkan selalu supaya mereka amalkan Raja Herba ni, jangan simpan buat pekasam lak...
BAROKA KOKO

Harga : RM20.00

Khasiat Produk :
• Meningkatkan tenaga dan kekuatan badan melawan penyakit.
• Dapat mengurangkan risiko mengidap kanser.
• Dapat mengurangkan kolestrol dan menguatkan jantung.
• Mengawal kandungan gula dalam darah. Dapat merawat dan meningkatkan fungsi dan keupayaan seksual.
• Melegakan sakit kepala , pening dan stress.
• Dapat melegakan insomnia dan tidur yang lebih nyenyak.

Sajian:
1 sachet 2 kali sehari.

MiSsZ dah rasa. Sedap.. takda la pahit macam koko yang selalu kita beli tu..
BAROKA KAFE

Harga : RM20.00

Khasiat Produk:
• Meningkatkan tenaga dan kekuatan badan melawan penyakit.
• Dapat mengurangkan risiko mengidap kanser.
• Dapat mengurangkan kolestrol dan menguatkan jantung.
• Mengawal kandungan gula dalam darah
• Dapat meningkatkan fungsi dan keupayaan seksual.
• Dapat melegakan lenguh-lenguh badan dan sendi.

Sajian:
1 sachet 2 kali sehari.

Kalau buat ice blanded ni, sedap!!! Cubalah...
BAROQA TERAPHY

Harga : RM16.00

Rawatan Batuk melalui:
Kaedah Herbaterapi&Aromaterapi untuk kanak-kanak & dewasa.
Menggunakan konsep DWI-RAWAT : Kelebihan Herba dan Aromaterapi serta DOA.

Kegunaan:
• Dapat melegakan batuk yang teruk dengan cepat (sapu pada leher,dada dan sedut bauan aromaterapi.
• Dapat melegakan sistem pernafasan.
• Dapat melegakan masalah resdung (sapu pada dahi & keliling hidung.
• Boleh digunakan bagi mereka yang mengidap penyakit asma dan lelah (sedut bauan dan sapu).
• Boleh digunakan untuk menghilangkan rasa mengantuk (sapu pada muka dan bilas dengan air)& pening kepala.
• Melegakan masalah sengal-sengal sendi dan anggota badan(sapu).
• Boleh disapu untuk merawat luka-luka kecil.
• Dapat menghilangkan masalah tidur berdengkur(sapu pada dada,leher dan sedut bauan aromateraphy sebelum tidur).

Ini memang MiSsZ dah cuba.. MiSsZ ni mabuk darat.. kalau jalan jauh, mulalah macam-macam.. pening la, nak muntah la.. tapi satu hari on da way nak pi Melaka, abg ipar MiSsZ sapu kaki dia gatal-gatal dengan Baroqa Teraphy ni, semerbak bau aromateraphy ni dalam kereta.. Alhamdulillah, tak loya, bernafas rasa sedap jer, rasa segar.. ini MiSsZ memang amalkan sekarang... anda pun perlu cuba..
PUTERI BAROQA

Harga : RM16.00

Puteri Baroqa
ast Torgeptik-membunuh bakteria dengan cepat termasuklah E-coli dan
Dengan Bio Energy Water, Aloe Vera, Saffron, Mutiara & T-3 untuk kecantikan kulit muka anda.
Khasiat T-3:
1.Sovent organik yang kuat.Mengeluarkan nanah, parut dan ulcer.
2.Antiseptik-membunuh bakteria dengan cepat termasuklah E-coli dan salmonella.
3.Anti Fungus.

Kegunaan:
• Bertindak menghilangkan jerawat.
• Melicinkan kulit muka.
• Mengatasi masalah kulit berjeragat pada muka.
• Pelembab&pelindung kulit dari pancaran sinaran.
• Menghilangkan ruam & campak pada bayi.
• Menghilangkan masalah kegatalan pada kulit.
• Boleh digunakan sebagai penyejuk dan pelembab pada kulit muka pada waktu malam.
• Boleh digunakan untuk mengatasi masalah kayap dan kulit kepanasan.
• Disapu pada badan untuk menghilangkan bau badan.

Cara guna:
Titiskan pada tapak tangan dan sapu pada bahagian anggota badan.

TONIC HAIR ESSANCE

Harga : RM16.00

Minyak ekstrak herba yang mengandungi bahan aktif semulajadi yang kaya dengan vitamin dan galian.

Rumusan ini dapat:
• Menghilangkan kelemumur pada rambut.
• Mengatasi Psirosis pada kulit kepala.
• Mengekalkan kehitaman dan kesuburan rambut.
• Menumbuh dan melebatkan rambut.
• Mengatasi masalah rambut perang atau kemerahan.
• Menghilangkan bau hapak apabila menanggalkan tudung (wanita.
• Boleh digunakan sebagai pelembab kulit.
• Sapu pada kulit kepala bayi baru lahir untuk menanggalkan kerak kulit kepala.
• Boleh digunakan sebagai minyak urut
• Boleh disapu pada bahagian luka-luka kecil(luaran.
• Sapu pada perut bayi untuk melegakan kembung perut.

Abang ipar MiSsZ pakai ni. Baunya segar.. macam orange pun ada.. cubalah, memang sesuai untuk lelaki.. perempuan pun boleh.. kalau guna untuk anak-anak lagi bagus..

Produk-produk ni dah ramai orang guna dan banyak khasiatnya.

Oklah, sekarang MiSsZ nak wat plan baik punya. Nama plan ni,”Sama-sama untung”. Hehe... MiSsZ untung, anda pun untung. Caranya macam ni, untuk setiap 15 pembeli mengikut turutan pembeli, MiSsZ akan buat 1 Lucky Draw. Selain pembeli, tukang promote pun MiSsZ bagi peluang gak untuk menyertai Lucky Draw ni. Jadi, kalau ada yang nak beli,anda tulis kat ruangan komen entry ni, macam ni yer.....
Contoh:
Pembeli: Cik Lola
Promoter: Izzuddin
Order: Minuman Raja Herba
Kuantiti: 1

Alamat & nombor telefon anda kalau tak nak publish kat sini, anda boleh e-mail pada MiSsZ di missz.garden@yahoo.com. Selepas MiSsZ menerima pembayaran anda, dengan automatiknya pembeli mendapat 2 peluang untuk menang Lucky Draw dan promoter akan mendapat 1 peluang. Jika anda mengetahui tentang produk ni dari page sendiri, anda hanya perlu tulis promoter: MiSsZ GaRdEN. MiSsZ tak termasuk dalam lucky draw ni...
Apabila dah cukup 15 pembeli, MiSsZ akan buat 1 Lucky Draw. Kalau satu orang beli 2 produk dikira macam mana yer? Hehehe... kalau 1 orang beli 2 produk, dikira 2 pembeli. Jadi, secara automatik dia akan mendapat 4 peluang. Tetapi proomoter hanya akan mendapat 1 peluang sahaja.

Tapi pembeli ni mestilah tinggal di Malaysia sahaja. Kalau tinggal di luar negara, anda mestilah mempunyai alamat di Malaysia. Jadi barang-barang ni akan dihantar ke alamat di Malaysia. Jika anda mahu produk ini di hantar ke alamat anda di luar negara, anda perlulah menanggung kos penghantaran sendiri.. Hehhe...
Ok, apa tunggu lagi?? Mai la order.. Produk-produk ni ternyata:
dikeluarkan dari kilang yang bertaraf GMP Bumiputera Islam
• bertaraf IMP ( ISLAMIC MANUFACTURING PRODUCT ) kaedah pengilangan islam yang halal lagi suci

27 comments:

xcyber said... Best Blogger Tips

hehe missz den mmg berkenan
tp den ni student lg la..

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@xcyber

ada pe produk untuk student... Baroka Koko and Tonic Hair Essance.. Produk lain wat la hadiah kat mak anda ayah ke, atuk and nenek ke.. duit nuff and churp2 am kan dah banyak.. leh berbakti tuk mak n ayah.. and missz gak.. hehe.. MiSsZ nyer nuff and churp2 still RM 0.00 walaupun ada org klik.. kenapa yer??

cik lola said... Best Blogger Tips

@xcyber : gune duit ptpn jom :)

cik lola said... Best Blogger Tips

@misz : klau x silap nuff update setiap ari isnn je..dlm smnggu sklai je die update jumlah duit trkumpul

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

cik lola >> betul2 tu...sebab tiap2 kali dapat income baru pun,mesti ari isnin yang kuar...xsabar nk tunggu isnin depan pulak...dpt ckit2 pun jadi =)

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

missz >> sy punya HB pun xde naik2... sy daftr bwh missz pun xde ker?? ni nak marah ni... =)

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

bila nak bukak blog baru tuk jual online ni??

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin

Ade2.. dah dapat 2 hengget dari iZZuddin dah.. leh guna izz je tak? panjg la nak taip..

Blog untuk jualan?? takde pembeli pertama pun lagi.. huhu...takde masa la nak promote..

Jus Kurma Minda tu sepupu missz kata ada ramai student kat madrasah idrisiah kuala kangsar guna.. sepupu missz sekolah asrama kat situ.. tapi studet tu tak beli dari missz.. diorang beli kat mana tak tau la.. So kepada ibu bapa atau kakak abg yang nak bagi anak2 atau adik2 dia cerdas otak, beli la jus kurma minda ni..

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin

Tolong la proomote kat kawan2 office.. hehe..

cik lola said... Best Blogger Tips

@izzudin : cik dh mls sngt nak ambik tau psl nuff..bnyk sngat rule

cik lola said... Best Blogger Tips

@misz : wahhh da gaya jd bisnes woman la misz

pzah said... Best Blogger Tips

hehe.. buat bisnes jugak rupanya

pzah said... Best Blogger Tips

hehe.. buat bisnes jugak rupanya

cik lola said... Best Blogger Tips

@pzah : bdg plig menguntungkan ialah bisnez..tp once dh cuba , kne sngguh2

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: hehe.. kalau dah cuba mmg kena sungguh2.. kalau x ssh nak untung.. hehe

pzah said... Best Blogger Tips

apa kata buat 1 blog utk bisnes.. x la bercampur dgn entri lain..senang :)

cik lola said... Best Blogger Tips

pas 2 kne bnyak kontek..,mulut pun kene ringan

cik lola said... Best Blogger Tips

btol2..wat sub blog...blog2 2 just untk product yg misz nak promote

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: hehe.. kalau buat biz mmg mulut kena ringan.. br masyuk.hehe

pzah said... Best Blogger Tips

kalau buat blog lain, senang org nak cr product yg dijual tu..

cik lola said... Best Blogger Tips

tp bile dh naek kat ats jgn sombong tau misz..t cik x nak kwan dh

cik lola said... Best Blogger Tips

yep...xder la campur aduk entri...tp ni just pndpt kami je la misz

cik lola said... Best Blogger Tips

misz mmg jd dealer ek untk produk 2?

pzah said... Best Blogger Tips

hehe.. ni pendapat je.. terima x terima terpulang.hehehe :)

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@cik lola

naik ke atas mana cik?? insyaAllah Missz tak sombong.. tapi missz bz banyak sekarang.. huhu.. nak wat jualan pun tak sempat.. tQ idea ni, missz rasa betui gak, asingkan blog jualan..

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@pzah

TQ2, missz terima, idea yg bernas tu.. pasni missz cari masa wat blog jualan yer.. pzah kat ne ye skrg??knapa kata kat cik kena turun sarawak?? Pzah kat sarawak ker?

pzah said... Best Blogger Tips

missz: hehe.. kat swk skrg ni :)eh?ada ke kata kena trn swk