try je

Klik anak burung yang paling bising ni.. Churp.. Churp...

BARANG BAIK DI CHURP-CHURP!!

KLIK dan BAGITAU MISSZ!!

P/s: KLIK je dan iklan akan keluar di window baru.. tak jejaskan window yang sedang anda buka!!


Tuesday, March 8, 2011

Jom tambah duit sambil blogging!! Tutorial HeartBeat disediakan!!

Sambil layan blog ni, apa kata kita tambah pendapatan.. Bak kata pepatah, sambil menyelam minum air.. Bukan susah pun nak mulakan join HB ni.. Kacang jer.. lepas dah masuk iklan dalam blog kita, tunggu jer orang datang klik.. Tapi kalau rajin promote, lagi cepat kuantiti duit dalam HB kita meningkat.. Ada yang dah dapat sampai RM 400++ , Contohnya mama Zharfan.. Siapa yg dah join nuffnang , masih boleh join HB. MZ dah tanya kat nuffnang sendrik..
Macam mana nak join? Ok, MiSsZ tunjukkan langkah yang detail..



Mula2 anda kena klik ni:



Maka akan keluarlah page ni di new window anda:


Susah pulak nak tengok tutorial dan nak daftar HB dalam masa yang sama.. Jadi MiSsZ nak suh anda kecilkan kedua-dua window ni:



Maka jadilah ia macam ni...kan senang nak tengok ...
Skrang anda klik je icon HB tu..


Lepas tu klik Create account yer.. Then, isi je semua data dalam ruangan “My Account Information” tu..

Dah isi semua data yang diperlukan, anda klik je dalam kotak “I agree to HB’s terms of service”.. Lepas tu klik “continue”..


Kemudian anda klik “Join HB!Affiliate”

Klik “online application” yer...

Kemudian anda isikan pula data-data ini..


Ini penting!!! Data tentang pembayaran.. Mula-mula anda perlu pilih cara pembayaran yg anda nak terima nanti. Kemudian klik kotak “I agree to HB!Affiliate’s terms and conditions. Lepas tu klik “continue”...


Kemudian anda klik My HB! Affiliate...


Sekarang anda perlu dapatkan kod iklan yang anda nak tampal dalam blog anda.. Jadi klik pada “Get A Code”.


Anda boleh pilih mana-mana jenis iklan yang anda nak.. cari la yang sesuai dengan kedudukan anda nak letakkan iklan tu... Cara anda nak copy iklan tu ialah, anda perlu highlightkan code ni, kemudian klik ctrl dan C dalam masa yang sama...


Lepas tu anda klik dashboard anda, pastu maximizekan macam cara yang missz ajar mula2 tadi (supaya anda boleh tengok tutorial ni dengan mudah)..Maka jadilah page macam kat bawah ni...
Kemudian, anda klik design, page element dan “add a gadget” macam dalam gambar atas ni...


Lepas tu anda klik kat HTML/JavaScript.. Kemudian klik ctrl dan V dalam masa yang sama untuk paste code..save..


Kemudian drag je ke mana anda nak letakkan iklan tu... Jangan lupa klik save yer.. kalau nak masuk banyak2 iklan , buat cara yg sama macam tadi...


Last sekali, rajin2la klik orang lain punyer HB.. Buat baik dibalas baik.. tapi kalau ID yang sama klik banyak2 kali dalam 1 hari, dikira 1 klik jer... 1 kali klik 4 sen... sikit2 lama2 jadi bukit.. Kalau ada orang register bawah kita, kita akan dapat RM 2... Selamat ber HB yer...

P/s: Jangan lupa klik HB MiSsZ selalu tau..nuffnang juga!! Heheh... thanks...

Jangan tunggu lagi, cepat daftar sekarang!!!

74 comments:

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

nanti nuff nye status dah x gliterati tu dha la kn?

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin

Izzuddin jangan risau, gliterati nuffnang tak kan terjejas 100%... Menurut MZ, die dah tanye sendrik kat pihak nuffnang.. so,jangan takut..daftar segera dari page MiSsZ yer... TQ

hehhee.. tahniah..ranking ke3 skrg ek... kasi up ke 1st place k.. tahniah2..

cik lola said... Best Blogger Tips

errr...yeke...nuffnang kwn cik kena tarik blik sb ltk iklan dr syarikat len..pas 2 nufnang kate die klik sndri iklan 2..pdhal nye xder pun

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

yeke...
hurm,musykil lg ni...
tp xpe la...
maybe nanti baru nk try...

erm,no1??
cik lola ni rajin bebenor reply comment =)

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@cik lola


Mungkin kawan cik tu letak banner innity kot.. yg tu dikira pesaing nuffnang..

HB tak dikira pesaing nuffnang (Pihak nuffnang yg habaq noh)

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin

HB tak dikira pesaing kepada pihak nuffnang.. lagipun HB bukan buat pengiklanan macam nuffnang.. dia jual hadiah je pon.. ada dua sumber income kan bagus.. nuffnang masuk, HB masuk..

MZ dah dapat HB sampai RM 400 lebih.. Glitterati dia pon mantain jer.. masyukk gak dari nuffnang.. takpe2, MiSsZ dah tanya kat nuffnang, nanti bila dah dapat jawapan dari nuffnang, MiSsZ bawak masuk pe dalam gambar besar2 kat entry MiSsZ nanti tau.. supaya org confident.. hehehe... Pastu, kalau Izzuddin nak register HB, register HB kat page MiSsZ tau.. jgn curang, register HB kat page org lain lak.. Nanti MiSsZ nangis 7 hari 7 malam...huhuhu...

Mama Zharfan said... Best Blogger Tips

salam

cik epal dpt RM200 dlm masa seminngu..siyes sgt hebat
HB ni jual brg, bkn ads company, so bukan compete dgn nuff mcm innity tu yer
me RM400 tu dlm masa 3 bln tau hehhe

selamat ber HB
me dh click ur HB!

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@Mama Zharfan

tu dia... MZ dah mai datang habaq kat page MiSsZ dah.. Izzuddin ni risau sangat la MZ.. tu yg MiSsZ kena tya gak kat nuggnang.. nanti MiSsZ prt sc jawapan nuffnag, show kat sini, baru diorang confident.. hehhe... thanks MZ..

xcyber said... Best Blogger Tips

adoiii am dah join la hb..
tp kita leh main klik2 kan?

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@xcyber
dah join ek?? heheh.. Klik HB MiSsZ CONFIRM boleh..hikhikhik...

нαηιмQαtяυηηα∂α said... Best Blogger Tips

nak join, tapi banyaknyeeee step!! pastu terbantut pulak sebab dia kata e-mel yang saye guna untuk register tu dah ada yang guna *bila masa pulak?* huhu.. T.T

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@?a???Qat????a?a

Actually senang jer.. bahagian nak masuk ads tu, wat macam nuffnang jer.. cuma registration HB ada byk sikit nak kena isi.. tapi sempoi jer.. yg penting masyuuukk... email dah guna??? tak pasti lak.. tak pernah lak MiSsZ jadi camtu..

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

syu pon join gak..
smbil mnyelam mnum air la kan..

p/s:arini senyap je sbb internet agk slow..lmbt loading..huhu~

cik lola said... Best Blogger Tips

@izzudin :cik mmg giler meroyan blogwalking..x kire la sape punye blog...just nak share pndpt n mnyelit2 kat blog mmber2 yg hebat..

@misz :t cik nak wat jugak la..cik dh lama x bkk acc nuff..tah x tau da pe sen

aiman said... Best Blogger Tips

memang best je tgk HB ni.. kena join sekaki jugak ni..

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@aiman

Jom daftar sekarang kat tutorial MiSsZ ajar ni.. Benda baik,jangan dilengahkan.. klo dah daftar inform MiSsZ..MiSsZ klik HB awak..

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@cik lola

Bagus tu cik..benda baik kena wat cepat2.. dh regster kat sini, bbgtau MiSsZ, miSsZ klik HB cik..

xcyber said... Best Blogger Tips

susah la nak komen kalu x buat pop up window..

nak buat klik sini : http://xcyberlink.blogspot.com/2011/01/cara-buat-pop-up-window.html

cik lola said... Best Blogger Tips

@misz : cik dh psg dh HB hehehehe

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@cik lola

Tahniah2!! dah klik dah HB cik.. Cik wat dari tutorial MiSsZ ker??

xcyber said... Best Blogger Tips

lupa plak nak bgtau yg kelebihan pop-up window is dia keluar window kecik kat tepi tuk komen2..so x yh tunggu lama2

cik lola said... Best Blogger Tips

@misz :cik mntx tlg mmber blogger cik..
misz..cik rsa lg sng klau wat pop up window untk komen..sb x yah loading bnyk kali..tp x per..this is ur blog , so do with ur own way :)

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@xcyber
ok dah wat dah... jadi tak???

xcyber said... Best Blogger Tips

hehe dah jadi da..waahhh..
snng la nk komen2 pasnie =)

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

hehe...
bukan xcaya...
tp was~was =)

okey,nnt klu nak daftar,komfem pkai missz nye...

maybe weekend ni kot...

Faizal Syukri @ Peja said... Best Blogger Tips

haaa, menarik ni...
kene join ni :D

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

alamak..syu dah jtuh tgga ke-3...
mmg prsaingan yg sgt sengit nie..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@aiman:aah...mmg bes..jom la join..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin:pcayalah..HB xkan affect nn..dun wory k..~

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

persoalan dah terjawab =)
trima cik missz ...
hehe

xcyber said... Best Blogger Tips

bila nak start berkempen nih?
x sabar2 nak main klik2 hb and smua

cik lola said... Best Blogger Tips

x nak join ke encik??

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@xcyber
bkn dah stat ke?

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@cik lola
join ape cik?

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

agak2 sampai bila hb ni bole tahan ek?

die jual produk die je kn?
klu org duk klik je,tp xbeli,susah jgk tu

xcyber said... Best Blogger Tips

syu : tuan rumah blog belum start klik2 lg la =)

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin
rsanye ada je yg beli..
sbb tu dia wat sistem camnie..
nak promot produk dia lg..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@xcyber
ooh..yeke..*termalu lak*

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@Faizal Syukri @ Peja

Mesti join!! Join kat page MiSsZ ek.. hehehe...

TQ peja, sudi gak org besaq komen kat blog org kechik ni...Terharu,, sob.. sob...

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin

Kenapa sunyi je taman MiSsZ ni?? Bunga dah banyak layu je.. huhuhu...

Semua orang pi dating ker???

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@xcyber

Dating ke am?? Lama tak mai umah (blog) MiSsZ...

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin


MiSsZ teringin gak nak beli yg keychain tu.. MiSsZ suka kumpul keychain.. Tapi wat masa ni, duit nak kena tapis dulu.. huhu..

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@xcyber

Ei, MiSsZ klik la HB hangpa...

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@SyUhAdA

Takpa2, nanti syu ngan izzuddin bli untuk MiSsZ ek..

xcyber said... Best Blogger Tips

syu : dia dah start =)

xcyber said... Best Blogger Tips

missz : erm thanks.. sbg balas jasa am akn dtg sini klik2

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@xcyber

MiSsZ selalu gak klik2 kat page top commentors MiSsZ, tapi kengkadang MiSsZ tak jerit kat shoutbox pon.. Ada masa message kat shoutbox xleh send.. kenapa ek?? refresh pon tak leh gak.. akhirnye halalkan saje la...

cik lola said... Best Blogger Tips

@syuhada : jom kite rmai2 jd pesaing yg senget..hehe..bru gempak

cik lola said... Best Blogger Tips

bkn sng org bg duit free...just dok kat dpn lptop n klik2 je..peluh pon x kuar.,.besttt

cik lola said... Best Blogger Tips

x suke sstgh blogger yg sombong..xmau kawan..sobsobsob...hehe..misz n yg len xmcm 2 kan2

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@Faizal Syukri @ Peja
jom join..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@MiSsZ
aah..dating ngn notes yg blambak..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@MiSsZ
aaahhh..kantoi am..dia gi dating ye..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@MiSsZ
btol tu missz..duit tu kna tapis btol2..
klau x nnti, kte yg susah..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@MiSsZ
keychain ape missz?
nak jgk 1..haha..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@MiSsZ
ala..missz la yg belikan utk kitorang..sape sokong??

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@cik lola
jom lola..tp nmpaknye lola dah jauh ke depan..
tggu la syu ye..hehe~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@MiSsZ
yeke missz..nnti tgglkn jejak kat shoutbox syu ye..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@cik lola
yup..btol tu lola..main klik2 je..~

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

@cik lola
insyaAllah..wat ape nk smbong2..kan bgus ad rmai kawan..kan lola?

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

aik?
sume dah tido ke?
sunyi je..
nak tido jgk lah..
sok nk bgun awl,study..

lola,jom study sme2..
sape nk join?

cik lola said... Best Blogger Tips

@syu : cik ni 24 jam kat dpn laptop..blik kls je ngadap laptop...dh x tau nk wat ape 2 yg komen2 kt sni

cik lola said... Best Blogger Tips

@syu : jom2..cik perlahan kn skt frekuensi blogwalking cik..hehe..jom kite stdy jugak..cik pon da exam jugak ni

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

dah daftar..nak pinjam entry ni bole ker??
hehe

pzah said... Best Blogger Tips

abanyak yg dah join hb.. hb ni masyuk ke?

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@iZzuDdin

Thanks join under MiSSZ..boleh je nak pinjam tutorial ni.. nanti link ke page missz leh?? hehhe.. promote2 la MiSsZ... Izzuddin nyer page ramai dah follwer n kengkawan..

@pzah.. kena rajin promote, baru la masyukk.

@ all
Skrang cik lola kata jgn tulis klik HB atau nuff kat shoutbox, nanti account akan dibatalkan..

pzah said... Best Blogger Tips

hehe.. nak promote tp xtau nak promote dgn sapa sbb semua dah pasang HB :)

cik lola said... Best Blogger Tips

@misz : btol2...jgn tulis kat shoutbox..t kne banned

pzah said... Best Blogger Tips

hehe..kalau kena banned, jd maalah lak sbb hbs hangus duit tu :)

cik lola said... Best Blogger Tips

hangus n best la nuff..jimat

cik lola said... Best Blogger Tips

cik dh mls nk psg HB atau nuff..cm wat semak blog jer..hehe

pzah said... Best Blogger Tips

hehe..nuff suka la..org yg duit hangus tu merana.hehehe

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: hehe..x pyh pasang kalau semak.ehehe

AkieZecky said... Best Blogger Tips

missz jom join says.my pulak.. konsep sama macam churp2.. tapi banyak iklan best2..

klik link nie.. berbaloi2..

http://says.my/akiezecky/invite

yg lain pun leh join