try je

Klik anak burung yang paling bising ni.. Churp.. Churp...

BARANG BAIK DI CHURP-CHURP!!

KLIK dan BAGITAU MISSZ!!

P/s: KLIK je dan iklan akan keluar di window baru.. tak jejaskan window yang sedang anda buka!!


Monday, February 21, 2011

Dua hantu bersahabat...

Nak tahu lawak hantu?? Jom baca ni...



Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

13 comments:

cik lola said... Best Blogger Tips

hahahahaha...mmg lyk jd antus

MiSsZ said... Best Blogger Tips

@cik lola

Hehehe.. elok isteri dia sekali jadi antu..
Smalam MiSsZ pergi umah mak cik MiSsZ, dia cerita sekarang kat kampung dia, ramai org jumpa langsuir.. eee, seram MiSsZ..MiSsZ tak nak tengok!!

SyUhAdA said... Best Blogger Tips

haha..
xleh blah..
rupanya hantu B tu yg curang ngn bini hantu A..
haha..~

cik lola said... Best Blogger Tips

misz: siyess ke???woooow..bhya nihh...cik klau trjumpa kompem x ckup tanah nak lari

pzah said... Best Blogger Tips

hahaha.. x pasal dua2 jd hantu..kompem bini hantu a cr yg lain dah skrg ni.keh keh

cik lola said... Best Blogger Tips

ntah2 siap kawen dgn datuk kot..hehe cr yg kya..sng idop katenye.

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: hahaha. kawen dgn datuk kaya cucu ke datuk kaya duit? hahaha :P

hantu A dan hantu B jgk merana tu :P

cik lola said... Best Blogger Tips

2 brgntung pd nasib..dpt datuk yg kya cucu , mmg merana la

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: haha.. dpt datuk byk cucu merana sbb kena jaga cucu ek?hehe

cik lola said... Best Blogger Tips

haha..dpt cucu yg cam melaun mmg untung la

pzah said... Best Blogger Tips

hahaha.. kalau dpt cucu mcm tu untung ke?hahaha

Mama Rayyan said... Best Blogger Tips

muahahaha..sengal...

AkieZecky said... Best Blogger Tips

hahha.. hantu betull la..