try je

Klik anak burung yang paling bising ni.. Churp.. Churp...

BARANG BAIK DI CHURP-CHURP!!

KLIK dan BAGITAU MISSZ!!

P/s: KLIK je dan iklan akan keluar di window baru.. tak jejaskan window yang sedang anda buka!!


Thursday, February 3, 2011

Jenaka Hospital bahagia

Melawat ke Hospital bahagia Tanjung Rambutan adalah pengalaman yang tidak dapat aku lupakan. Rombongan waktu kat sekolah menengah dulu. Sedih, takut, sume ada bercampur gaul. Aku tak tau macammana tabahnya Doktor dan pekerja kat situ melayan kerenah pesakit-pesakit. Aku ada terjumpa lawak ni yang boleh dikongsi bersama...

Terdapat tiga orang gila dalam satu institusi sakit jiwa. Mereka
terdiri dari Junior, Senior dan Veteran, disusun mengikut jangka masa
di institusi tersebut.
Suatu hari, doktor yang merawat mental mereka mahu menguji keadaan
mereka. Maka seorang demi seorang dipanggil.
Junior orang pertama dipanggil. Doktor itu memberi situasi.
"Kamu, kalau dihantar ke padang pasir, apa benda paling penting
dibawa bersama?"
Junior berfikir seketika. "Padang pasir panas..." Doktor
angguk. "Ada harapan nak dilepaskan ni..." hati doktor berdetik.
"Jadi saya nak bawa air. Haus kalau duduk sana."
Doktor tersebut sangat senang hati mendengar jawapan Junior.
Kemudian, dia memanggil Senior pula. Soalan sama ditanya oleh doktor
itu.
"Yang saya tau, padang pasir tu panas..." Senior berkata setelah
berfikir panjang.
"Ya!" Jawab doktor terbabit penuh semangat.
"Saya nak bawa kipas, mesti berpeluh betul duduk di sana!"
Doktor berkenaan puas hati dengan jawapan yang diberikan. Kemudian,
Veteran pula dipanggil.
"Awak dah lama benar di sini kan?"
"Ya, tuan doktor" jawab Veteran selamba.
Kemudian doktor itu ajukan soalan sama seperti dua rakan Veteran
sebelum ini.
"Oh, padang pasir, memang panas betul sana," Veteran tidak ambil
masa panjang berfikir, sambil menjawab dengan selamba sahaja.
"Ya!" doktor cukup senang hati, dalam fikirannya pasti Veteran sudah
sembuh, boleh dilepaskan pada bila-bila masa.
"Kalau begitu, saya rasa nak bawa pintu kereta..."
Tersentak seketika doktor mendengar jawapan Veteran.
"Kenapa pula nak bawa pintu kereta ke padang pasir?"
Veteran dengan penuh yakin menjawab, "Kerana, kalau panas sangat,
saya boleh buka tingkap kereta. Masuk angin sikit!"


Bersyukurlah selagi kita masih sihat..

5 comments:

cik lola said... Best Blogger Tips

hahaha....sian...silap2 mau dr 2 yg jd org giler plak

pzah said... Best Blogger Tips

hahaha..mcm2.. ssh jd doc kpd org skt gitu

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: kalau doc yg x tahan dgn gelagat org mcm tu berkemungkinan jgk tu doc tu pun gila nnt.hehe

cik lola said... Best Blogger Tips

t blh join klb org gile 2

pzah said... Best Blogger Tips

hehehe.. kalau semua dah gila sapa la nak rawat diaorg