try je

Klik anak burung yang paling bising ni.. Churp.. Churp...

BARANG BAIK DI CHURP-CHURP!!

KLIK dan BAGITAU MISSZ!!

P/s: KLIK je dan iklan akan keluar di window baru.. tak jejaskan window yang sedang anda buka!!


Wednesday, February 2, 2011

Origami Haiwan (Hobiku melompat)

Katak!!! Inilah antara binatang yang aku paling tak boleh terima dalam hidup! Eeee... geli!!! Tapi binatang ni paling sayang kat aku.. kalau aku ada kat rumah, rajin pula dia bertandang. Menurut mak aku, kalau aku takde kat rumah, memang nak tengok kelibat Mr. FROG ni memang susah..Dah macam kembar la pulak!! Hehehe.. nauzubilah... bukan putera katak  pun. Hahaha, tak mau la jadi cam Nora Danish.. geli geleman tengok die pegang Putera Ammar (Si Putera katak tu)..Kalau aku nak dibayar RM 10k untuk berlakon ngan katak tu pun, belum tentu aku sanggup..

Entry katak ni adalah untuk ajar korang buat katak kertas.. Mana-mana budak bandar yang tak pernah tengok kata face to face, boleh la buat origami ni, letak dalam bilik tidur.. mana tau leh bertukar jadi Prince Charming!! Fairy Tale gitu.. Hehehe..

K, kat bawah ni kaedah nak wat katak yang boleh melompat.. Lompat si katak lompat. Lompat la tinggi-tinggi...

Kalau koraang menyanyi, tetiba ada pulak katak join korang menyanyi, maknanya suara korang tak sedap la. Sampai katak tu pun confius, korang ni gang dia atau penyanyi yang diiktiraf. Korang leh mula try nyanyi dengan Katak yang mempunyai suara selunak Siti Nurhaliza.. Cara nak buat katak tu, macam yang tertulis kat pic di bawah ini.


Ok, selamat mencuba!!

6 comments:

cik lola said... Best Blogger Tips

tau x cm ne nak wat swan..cik tringin nk blaja..ltk bnyk2 dlm balang n bg kat someone

iZzuDdin said... Best Blogger Tips

missz dah try x ni?

pzah said... Best Blogger Tips

tetap x reti wpun ada cara.hehe..

pzah said... Best Blogger Tips

cik lola: hehe..suruh misz letak cara buat swan pulak.hehehe

cik lola said... Best Blogger Tips

haah..btol2..cik x reti nak wat

pzah said... Best Blogger Tips

hehehe.. bkn cik lola je x reti org pun x reti.hehe..misz reti kot